Kanske är det så att du funderar på att börja styrketräna efter nyår. Varför vänta? Börja redan så smått idag eller imorgon. Här är fem träningsprogram du kan välja mellan. Alla är anpassade för nybörjare, utom det sista förslaget, och de är gratis.

När du blir medlem på ett gym får du ofta en fri genomgång av maskiner och övningar. Ta tillvara på denna möjlighet! Ofta är det osäkerheten hur övningarna ska utföras som gör att nybörjare inte riktigt kommer igång och fortsätter.

Fördelen med att börja styrketräna som nybörjare är att du snabbt ser resultat, såvida du får i dig rätt kost och ser till att vila.

styrketräning nybörjare

Träningsprogram för nybörjaren

Styrkelabbet har tagit fram träningsprogrammet Träningsprogram för nybörjaren för dig som vill komma igång med styrketräning men inte riktigt vet hur du ska börja. I träningsprogrammet ingår både träningsschema och hur passen ska utformas. Det finns också förslag på hur övningar kan bytas ut.

Här hittar du träningsprogrammet!

train2

12 veckors träningsprogram

Fitness Freak har en pdf-fil du kan ladda ner med tips på upplägg som passar både nybörjare och erfarna.

Här laddar du ner den!

train3

Helkroppspass för nybörjare

På Muscles har Denice Lundevall tagit fram ett träningsprogram särskilt för nybörjare. Fördelen med detta program är att det finns länkar till videos så att du ser hur övningarna ska genomföras.

Här hittar du träningsprogrammet!

train4

Basstyrka för nybörjare

Här är ett program som bygger på att du tränar tre gånger per vecka med basövningar som knäböj, marklyft, militärpress och bänkpress.

Här finns träningsprogrammet!

train5

Om du har blivit inspirerade av Arnold kan det kanske vara kul att köra hans program? :)

Här finns Arnolds träningsprogram!